Trump – the good, the bad and the ugly

Wat moeten we denken van Donald Trump? Is hij werkelijk de seksist, racist en homofoob waar hij doorgaans voor wordt uitgemaakt? Of doen we hem hiermee zwaar tekort en zit er meer achter de man? Is Trump een vijand of misschien wel een vriend? Tijd om de tussenbalans op te maken.

Om de populariteit van het fenomeen Trump te begrijpen, is het van belang om te doorgronden waar de populistische beweging waar Trump onderdeel van uitmaakt en een reactie op is. De grote hoeveelheden mensen die op populisten stemmen geeft aan dat er draagvlak bestaat voor deze nieuwe politiek. Het is dus te makkelijk om deze als ‘racistisch’ of ‘fascistisch’ uit te maken, want de mensen die zich hierin kunnen vinden zijn gewone mensen en helemaal geen ‘boze witte mannen’, zoals voortdurend wordt beweerd.

Mike Donkers zal daarom het Trump-fenomeen verklaren vanuit het politieke en maatschappelijke perspectief van de laatste 100 jaar. Pas als je dit historische perspectief begrijpt, begrijp je waarom Trump president van Amerika is geworden en waarom andere populisten in Europa eveneens populair zijn onder een alsmaar grotere groep mensen die zich verzetten tegen de gangbare politiek en media.

Praktisch:
Locatie: Dorpshuis De Onderdijk
Aanvang: 13.30 uur (zaal open v.a.13.00 uur)
Entree: € 10,– (excl. koffie/thee)
Aanmelden: via lezing @ziggo.nl (zonder spatie) of vul uw gegevens in onder de foto
Over Mike: Mike Donkers.com

Advertenties